Rozsutec

Rozsutec

Rozsutec  е твърд пясъчник, който се извлича от една кариера в карстовите планини на Мала Фатра, под склоновете на Veký Rozsutec. Камъкът е естествено създаденот находищата на фин пясък, които са били компресирани в твърди пясъчни плочи. Той е син по природа, но става кафяв на върха и дъното на всяка плоча поради корозия. Това създава типичния вид, кафеникав камък с централна синя лента.

Rozsutec е много здрав и много устойчив. Почти не се износва при употреба. Грита е  между 6000 и 8000 (JIS), което се поддържа главно, защото  пясъчните зърна не се задръстват и откъртват по време на употреба. В този смисъл, Rozsutec е много подобен на твърдите естествени точила от Япония и американските камъни в Арканзас. Чувства много гладък и става още по-гладък чрез използване. Това не е агресивен камък, но бавно изглажда ножчето, докато заблести като огледало, а острието е невероятно остро. Това го прави изключително подходящ за бръсначи и за финала на длета но и за твърдите модерни кухненски ножове също. 

От друга страна, можете да използвате rozsutec  за по-агресивно заточване камък с по-малко полиращ резултат. Трябва да го надерете с шкурка, за да го направите. Поради своята твърдост, той ще запази ефективно по едър грит за дълго време. В крайна сметка, ще се върне обратно към първоначалната едрина, но това "регулиране" го прави много гъвкав. В този смисъл той е уникален и не е сравним с всеки друг точилен камък.

www.costoffknives.com Уникалните словашки естествени камъни Rozsutec.

Публикувахте от Белгия за заточване в Четвъртък, 4 февруари 2021 г.

Естествен камък за заточване Rozsutec

Естествен камък за заточване Rozsutec

180/60/20 mmгрит 6000-8000 (JIS)Изключително твърд и износоустойчив.За огледално полиране...

55.00лв.

Showing 1 to 1 of 1 (1 Pages)