KA-BAR

Как се правят ножовете KA-BAR 


Изработването на качествен продукт на KA-BAR изисква таланта на опитни майстори, които изпълняват десетки дейности с прецизност и умения. Всеки нож претърпява специфични производствени процеси, за да се осигури устойчивост на корозия, здравина, способност за задържане на ръбовете и остри ръбове на бръснач.  Някои от тези производствени процеси са подчертани по-долу.


Заготовка - Използването на 100 тона ковашка преса KA-BAR изработваща почти 9,000 остриета в един пълен работен ден. 


Tang Stamping - маркировка на острието често се използва за идентифициране на производител на продукта, страната, в която е произведен продуктът, и номер на артикул.


Термообработка - За да започне тристепенния процес на топлинна обработка на остриета от неръждаема стомана, KA-BAR за първи път провежда остриетата през 70 футов конвейерен конвейер, който отнема около 1 час до цикъл.


Криогенно охлаждане - Втората стъпка в три фраза топлинна обработка процес, KA-BAR криогенно закалява своите остриета от неръждаема стомана до -120° F за оптимизиране на производителността на острието.


Закаляване - Закаляване на ножчета от неръждаема стомана за около 7 часа в пещ  повишава здравината на стоманата. KA-BAR е добре познат за трифазния процес на топлинна обработка, при който закаляването е последната стъпка.


Шлайфане - ножовете KA-BAR разполагат с плоски или кухи шлайфове. Плоските режещи ръбове са най-добрите за работни места, с които ще има голям страничен стрес. Кухите мелници осигуряват фин, изключително остър ръб, идеален за по-деликатни задачи.


Кожена дръжка Compression - известната овална кожа кожена конструкция на KA-bar се осъществява чрез компресиране на кожени шайби върху tang, оформяне и оцветяване, и след това закопчаване с щифт на челно капаче.


Монтаж на капачката/пин -Капачката на  помела е прикрепена към дръжката на ножа със стоманен щифт. Щифтът се вкарва в капачката на задната част, прокарана  през tang, след това се зачерква и боядисва.


Проверка - всеки нож ka-BAR е обект на многостепенен процес на проверка, преди да бъде освободен за изпращане.


Вашата количка е празна!